Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_ENCODING" in /customers/6/8/6/ruban.nu/httpd.www/index-new.php on line 137 Ølgod - Danmarks mindste storby Warning: Undefined variable $edit in /customers/6/8/6/ruban.nu/httpd.www/index-new.php on line 242 Warning: Undefined variable $photos in /customers/6/8/6/ruban.nu/httpd.www/index-new.php on line 252 Warning: Undefined variable $extsaved in /customers/6/8/6/ruban.nu/httpd.www/index-new.php on line 261 Warning: Undefined variable $art in /customers/6/8/6/ruban.nu/httpd.www/index-new.php on line 5017
Menu

Menu

ForsideBo i ØlgodHandel & ErhvervGaveportalGavekortOmBliv medlemMedlemmerButikker til salgKontaktLedige erhvervslejemålButikkernes åbningstiderBorgerforeningBestyrelse og organisationBliv medlem herForeningens formålVores vedtægterUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterVedtægterÅrsmøderMereLegepladser Ølgod Byskovs VennerØlgod KulturhusKulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.Værd at se

 

Ølgod -et godt sted at gro

Med 3.830 indbyggere er Ølgod en lille overskuelig, men på mange områder en stor by, der kan tilbyde et alsidigt forretnings- og handelsliv.

Ølgod har foruden 4 dagligvarebutikker et bredt udvalg af specialforretninger. Ølgod tæller sammen med oplandet ca. 6.300 borgere og er ikke længere væk, end at du indenfor en halv time finder Vesterhavet, Billund lufthavn eller Musikhuset i Esbjerg.

HTH og BoConcept er blot to af mange stærke og velkendte virksomheder i byen, hvor der findes gode og alsidige jobmuligheder. Ølgod kan tilbyde ca. 700 arbejdssteder lige fra enkeltmandsvirksomheder til virksomheder med op til 800 ansatte. I byen finder du et stærkt netværk, der kan hjælpe til med at finde et job til både dig og ægtefællen.

Når det gælder bosætning har Ølgod et udvalg af byggegrunde på attraktive steder med kort afstand til alt. Børnefamilierne har altid stået i centrum i vores by, og når byens fremtid planlægges, er der stor fokus på netop dette område. Mange boligformer indbyder også til, at du som borger i den tredje alder finder et trygt og godt hjem. Byen rummer i det hele taget en mangfoldighed, der tilgodeser borger i alle aldre.

 Læs også mere på: https://ølgod.byfortællinger.dk/

Velkomst ambassadører

Vil du vide mere om byen?
Kontakt en af vores velkomstambassadører. De vil vise jer byen - ofte med en lille historie om hvad, der fanger både gæsters og borgernes opmærksomhed på udvalgte steder. Med deres lokalviden og stærke lokalkendskab, skaber de interesse for vores by og gør den store forskel, når det kommer til bosætning.
Inga Andersen
Inga Andersen

Velkomstambassadør
ingaandersen@outlook.com
50436492

Inga Andersen. Tlf.: 50 43 64 92. Mail: ingaandersen@outlook.com
Lone Mølhede Nielsen
Lone Mølhede Nielsen

Velkomstambassadør
lone.moelhede@gmail.com
61714743

Lone Mølhede Nielsen. Tlf.: 61 71 47 43. Mail: lone.moelhede@gmail.com

 

Se byggegrunde i Ølgod her

Vi skaber udvikling med fokus på tryghed og nærhed. Ølgod har et stort lægehus med 4 praktiserende læger. Lægehusets nærmeste naboer er Ølgod Fysioterapi samt Sundhedshuset, som rummer et bredt udvalg af tilbud til krop og sjæl. 

 

 

 

Unikt område for børn og unge..

Der er gode børnepasningsmuligheder i form af dagpleje, vuggestue, børnehave og SFO. Vuggestuen og børnehaven er en ny og moderne integreret daginstitution for 0 - 6 årige. Der er et fint samarbejde mellem de forskellige tilbud. For eksempel samarbejder SFO'en med børnehaven om udvidet åbningstid for morgen SFO.

Ølgod Skole er delt på to adresser, hvor 0. klasse til og med 2. klasse går for sig selv. Ølgod Skole tilbyder undervisning til og med 9. klasse. Undervisningen foregår i tidssvarende og gode lokaler. Foruden den kommunale folkeskole er der mulighed for at modtage undervisning på Ølgod Kristne Friskole i Lindbjerg ca. 4 km. fra Ølgod samt på Ølgod Efterskole, med plads til 128 elever, der har fokus på bredte idrætten og gymnastik.

Er man til naturoplevelser, er børne-mekkaet placeret lige op til den bynære skov kun få minutters gang fra centrum. Her er der opmærkede løbe/gå ruter på henholdsvis ca. 3 og ca. 5 km samt en hjertesti. I skoven er der endvidere mulighed for at overnatte i en af vore shelters.

Med byens mange foreninger er der en bred vifte af fritidstilbud for alle aldersgrupper. Ølgod Hallerne tæller svømmehal, fitnesscenter og 2 idrætshaller, og sammen med fodboldstadion, tennisbane, skydebane, rideskole, spejder, teater, cykelklub og meget andet har vi mange muligheder for en spændende fritid for alle, uanset hvilken aldersgruppe man befinder sig i. Fritidstilbuddene tæller også Skærbæk Mølle Golfklub samt en velbesøgt MTB bane, der går gennem vores smukke skovområde. Der er også mulighed for at benytte Byskovcentrets overdækkede faciliteter. Der er udendørs vaskeplads til fx at vaske cyklen efter turen. Der er desuden opsat bord/bænkesæt, som kan benyttes. 

Syd om byen findes et smukt grønt område med 4 søer og et belyst stisystem, som indbyder til en gå/løbetur. Her er også opsat bænke og bord/bænkesæt, som indbyder til en pause i det grønne.