Stemmeværks­pladsen
©
12 km

Stemmeværks­pladsen

Stemmeværkspladsen ved Ansager og Varde å er et naturskønt område med smuk natur og spændende kulturhistorie. Her finder du shelters til overnatning, bålhus og udstilling. Du kan komme hertil med bil, cykel, kano, hesteryg eller vandre.

Udstillingen er åben 24/7 og fortæller om naturen i området og hvordan den nu nedlagte kanal og stemmeværk sendte vand videre ned til Karlsgårdeværket for at producere strøm.

Fra Stemmeværkspladsen kan du vandre ad Kanalstien, der følger den nu nedlagte kanal. Der er også en sti til Ansager og Vejlevej. Ved Varde Å findes der en anløbsbro til kanoer. Toiletter og adgang til vand er også tilgængelige, men bemærk at vandforsyningen er lukket i vintermånederne, indtil 1. april.

Du kan booke både shelter og bålhytte på forhånd, det er en gebyrfri service.

Det er en god ide selv at tage brænde med, der er kun lejlighedsvis brænde på stedet.

Book plads i shelter eller bålhytte

Adgang og parkering

Fra Ansager følges den smalle og smukke Kanalvej ud til Stemmeværkspladsen. Der kan parkeres på hele den åbne plads og ved siden af shelterne.

Anløbsbro for kanoer

Der er en flydende bro i Varde Å, som er lavet til kanoer. Hvis du padler fra Ansager, kan du stoppe her. Hvis du fortsætter ned ad åen, kommer du først til Hessel Bro ved Hodde, og senere til Varde.

2.5km gåtur langs Ansager Å

Naturskøn tur gennem det gamle egekrat langs Ansager Å. På turen ses hvor Ansager og Grindsted Å løber sammen og bliver til Varde Å.