Arnbjergparken i Varde
©
22 km

Arnbjergparken i Varde

Arnbjergparken ligger som en grøn oase i Varde Midtby. Parken er en del af et større område, som går under navnet ”Skansen i Varde”. Området har fået sit navn fordi, at der i sin tid blev oprettet en mindesten med indskriptionen; ”Her opkastede allensteins soldater en skanse i 1627”.

Parken fungerer som et samlingssted for byens borgere og som en park, hvor der altid er en masse aktiviteter.

Varde Miniby

I Arnbjergparken ligger Varde Miniby. Her kan man se, hvordan købstaden Varde så ud i 1866. Minibyen er opført af rigtige mursten i forholdet 1:10. I øjeblikket findes der cirka 300 huse samt byens kirker og andre offentlige bygninger i minibyen.

Varde Friluftsscene

I parken finder man også Varde Friluftsscene, som er et amfiteater. Her holdes årets største begivenhed nemlig Varde Sommerspil, hvor der hvert år udendørs bliver opført en forestilling med skuespillere fra 7-kanten. Tilmed holdes også den årlige musikalske begivenhed Open Air Varde, hvor unge og ældre er samlet for at høre musik fra tidens kunstnere.

Arnbjergpavillonen

Et blikfang i parken er Arnbjergpavillonen. Her blev der i mange år afholdt gymnastikopvisninger og dyrket dans, og pavillonen fungerede derfor som et samlingssted for byens indbyggere. I dag står den smukke bygning der stadig, men bliver anvendt som hotel.

Mindelunden

Arnbjergpakken rummer meget historie. Der er således etableret en mindelund i den østlige del af parken til for at ære dem, som ofrede deres liv under 2. verdenskrig.